Wie zijn wij?

Wij zijn mensen die snappen dat iconisch erfgoed iets doet met een stad, met een leefomgeving, met haar inwoners en met de aantrekkelijkheid voor toeristen. We putten uit een roemrijk verleden waarvan we weten dat veel mensen er nog trots op zijn en het mensen verbindt. In en rondom Haarlem en in binnen- en buitenland.

We zien uitdagingen om nog iets met Pinkeltje voor Heemstede te doen of met Cornelis Vreeswijk voor IJmuiden. En we denken dat een van de grootste en oudste neonreclames ter wereld gewoon weer kan ‘shinen’ in de skyline van de Spaarnestad. Het leven is voor ons te leuk om zulke projecten te laten liggen.

De Stichting Stadsiconen Haarlem bestaat uit: Michael Struis, Louis Pirenne, Martin van Rooden en René van Stekelenborg.

Vanuit de initiatiefnemers: Michael Struis, Alain Timmers en Jerry Baars is het idee ontstaan om het Drostemannetje weer terug te plaatsen in Haarlem. De door de Franse vormgever Cassandre ontworpen neonmascotte ligt nu opgeslagen in een depot van de gemeente Haarlem. Jos Ahlers, Jac de Ruiter, Tessa Koster, Rutger Brouwer en René van Stekelenborg hebben zich bij de initiatiefnemers gevoegd en onderschrijven gezamenlijk de doelstelling om het Drostemannetje in originele staat terug te plaatsen in de gemeente Haarlem. Wij verheugen ons op de technische ondersteuning van Bas Bossinade en Jonathan Smit van Bossinade Lightworks, Blanka de Bruyne namens de gemeente Haarlem en Vincent Kleintjes van Intercel.

Ambassadeurs van het Drostemannetje en de Stichting Stadsiconen Haarlem zijn:
Max van Aerschot, stadsbouwmeester/architect
Thijs Asselbergs, architect
Joost Swarte, striptekenaar/grafisch ontwerper
Jur Botter, wethouder

Word vriend van ons Drostemannetje en geef u gratis op voor onze mailings.

Advertentie

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: